Menu

Sök

#sfichatt

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Spel i smart board

May 15, 2011 - Author: boki - No Comments

Jag försöker alltid ha mina kursdeltagare så självgående som möjligt. Smågrupper, anser jag, gynnar språkinlärning och bygger upp självförtroendet.

Bilden av hur skolan ska vara, hur man ska göra, vad lärarens respektive kursdeltagarens jobb är, är något jag och mina kursdeltagare ibland har väldigt olika uppfattningar om (läs mer om mina tankar i posten). Att jobba på grupp, dela upp arbete sinsemellan, turtagning, att inte låta mannen i gruppen/den kvinna man anser kunna bäst göra allt – allt detta behöver man träna på.

Därför har jag bl.a. gjort ett brädspel och importerat en flashtärning (Under Gallery; Interactive and multimedia eller använd sökfunktionen dice). Spelpjäserna har jag gjort med verktyget som känner igen geometriska former och färgat dem med målarburken (paint bucket) i olika färger. Jag låter 3-6 kursdeltagare spela tillsammans.

Lägger upp mitt tomma brädspel. Man kan skriva in frågeorden (t.ex. var, vad, när, hur), småorden (t.ex. jag, du, han, hon, och, med, men…), interpunktion (? , . !), siffor (1, 15, 109) matte (2+4, 11-7) och allt som kursdeltagare tycker är skoj, som de behöver träna på och kan träna på själva.

När du skriver in ord/siffror/tecken är det bara att börja skriva med tangentbordet. Man får varje ord som en egen bild och kan precis som med bilder ändra storlek, färg och font eller låsa på olika sätt.

Ett annat tips är att göra de olika spelen efter eget tycke och smak, skriva ut dem, plasta in dem och låta kursdeltagare använda riktiga tärningar.

Ha roligt!

Categories: smartboard, Tips och Idéer, Undervisning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *