Menu

Sök

#sfichatt

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Abstrakt för studieväg 1

October 22, 2011 - Author: boki - No Comments

Mitt barn fyller 1 år snart. Hon kommer att få en himla många leksaker som tränar något. Vad detta ‘något’ är vill jag inte ens ge mig in på, men jag vet att några av kursdeltagarna inte haft möjlighet att träna på det. De har varit fokuserade på att överleva.

Det abstrakta, linjernas lutning, detaljseende, minnesträning… Allt grubblar jag på. Hur kan vi i undervisningen träna på det för att främja språkinlärningen, läs- och skrivinlärningen och för att öka förmågan att koda av samhällets strukturer?

Jag har letat fram några ‘finn fem fel’ och lagt till dem i mitt galleri i notebook. Jag googlar på exempelvis bilder på ‘spot the difference 5’.

Jag har även hittat en sida som gör pussel av bilder som du laddar upp. Ta ett kort på dig själv eller när du och klassen är ute på något kul och ladda upp det. Man kan välja mellan olika svårighetsgrader. Det finns även färdiga att träna på, men det bästa för studieväg 1 är just fotografier på något känt.

Det blir extra kul att lägga ihop pusslet på smart board för då kan kursdeltagare g fram och flytta pusselbitarna själva.

 

 

Categories: smartboard, Tips och Idéer, Undervisning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *