Menu

Sök

#sfichatt

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Tracing och motorik

October 28, 2011 - Author: boki - No Comments

En kursdeltagare hade speciellt svårt med det här med bokstäver. Han hade jobbat som busschaufför i sitt hemland och var otroligt snabb på huvudräkning. Tänkte fånga upp hans intresse och försöka på något sätt applicera det på läs- och skrivinlärningen.

Hittade förskolepapper från en engelsk sida, fogade in dem i mitt galleri i notebook och skrev ut dem. Nu hade kursdeltagaren egna papper och kunde träna antingen i en liten grupp eller med mig. Kursdeltagaren tränade främst på att hålla i en penna och handmotorik på ett sätt han kände igen: med hjälp av siffror! När han fogade ihop alla siffrorna fick han en bokstav. Jag bad honom färglägga den (återigen handmotorik).

I början var jag noggrann med att vokalerna skulle vara röda och konsonanterna blåa. Upptäckte så småningom att färgkodningen inte bidrog till att förstå vad en vokal eller en konsonant var för vissa kursdeltagare och inte heller hjälpte till vid uttalsträningen eller läsinlärningen. Jag bad kursdeltagare färga sina papper i valfria färger, dekorera som de önskade osv.

Här är originalsidan jag hittade! Det är som sagt på engelska, men om man importerar det i notebook kan man klona vissa bilder och lägga till ringen på Åå och prickar över Öö Ää. Sedan är det bara att skriva ut så att kursdeltagaren kan ha en egen kopia.

Annars kan du ladda hem zip:en med alla bokstäverna från mig – där jag har lagt till ÅåÄäÖö.

Categories: smartboard, Tips och Idéer, Undervisning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *