Menu

Sök

#sfichatt

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

§26 – upgrades!

May 25, 2010 - Author: boki - 1 Comment

Samverkansprojektets materialbank växer!

Jag fick tag på flera listor och speciellt de här tycker jag är viktiga.

Projektgruppen skramlade och vände på stockar och stenar för att hitta undervisningsmaterial, läromedel och dataprogram som lämpar sig för studieväg 1 (illiterata och kortutbildade). Bläddra, läs, ladda hem, få ideér, kontakta förlagen, klicka runt på förslagna webb-sidor och florera runt i gratis internetmaterial här!

UR har gjort en sammanställning av program och böcker som UR har att erbjuda för skolor som undervisar invandrare. De flesta program är avsedda för barn men några få barnprogram är ändå använbara även med vuxna, om inte annars så som utgångspunkt för samtal. Se den eller ladda hem den här. Den här listan beskriver olika program lite kortfattat. Titta eller ladda hem projektgruppens UR-lista eller besök själv UR.

Många av våra kursdeltagare på studieväg 1, har jag upptäckt (som så många andra som jobbar med målgruppen) mår bäst av konkret undervisning. SICA har en hel del konkret material som kan vara mycket användbar. Kanske något för dig och din klass? Projketgruppen har sammaställt den här listan med många olika konkreta klassrumsaktiviteter och material från SICA som vi har fått tips om fungerar för vuxenundervisning. Titta gärna in på SICA:s hemsida. Du hittar kanske något vi har missat?

Hoppas du hittar något inspirerande!

Categories: Samverkansprojekt

Discussion (1 Comment)

  1. […] Rätt Steg startade var jag med i ett annat projekt – ett samverkansprojekt mellan Lindingö, Järfälla och Stockholm. Projektet hade i uppgift att samla information om lyckade undervisningsformer, tips och tricks, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *