Menu

Sök

#sfichatt

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Tack Gothia Fortbildning för denna gång!

March 24, 2013 - Author: boki - No Comments
Unicef

Flerspråkighet i fokus är över för denna månad. Många spännande inslag och föreläsare. Det var också första gången jag lyssnade på Behrang Miri. Nu vet jag att Povel Ramel var en rappare. Så klart!

Att kunna producera bra rim som rappare krävs också en megastor ord- och frasbank som tar tid att bygga upp. Inga nödrim tolereras! “Du får in 60 ord i en rap-vers, mer tid att uttrycka dig, fler ord att kanalisera dina tankar…”

Sofia Tingsell inledde dagen med en studie om amerikasvenskarna – dessa mystiska människor som utvandrade och deras språk som överlevt så länge! Det var en varm och inspirerande föreläsning och jag kände att det finns hopp för mitt barn att språkligt ‘överleva’ i en majoritetssamhälle väldigt länge!

Nästa gång är det Malmö högskola som ska husera Sfi i fokus den 31 maj 2013. Då är det fokus på Sfi med språkutveckling och bedömning.

Avslutar med tänkvärda ord från Behrang Miri:

“Jag ville bli astronaut och inte för att jag kom från djupet utan för att jag gillade stjärnorna!”

Categories: Föreläsningar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *