Menu

Sök

#sfichatt

© 2012 BlogName - All rights reserved.

Firstyme WordPress Theme.
Designed by Charlie Asemota.

Har du missat webinariet?

March 21, 2014 - Author: boki - No Comments

För drygt en månad sedan höll jag en punkt angående Moodle och distansundervisning av svenska för invandrare på ett webinar anordnat av MKFC, Stockholms Folhögskola. Här är länken till det så har du möjlighet att se det i efterhand.

Det var spännande att vara på den andra sidan av AdobeConnect. Hittils har jag bara deltagit i olika webinars, men ej föreläst själv. En mycket spännande och givande möjlighet och utan den fantastiske moderatorn, Alistair Creelman, hade jag nog varit vilse! Stort tack! Jag har mycket kvar att lära.

Alistair stannade kvar och hade en mycket intressant föreläsning om lärmiljöer. Trots att vi anväder oss av olika media, menar han, resultaterar det alltid i att vi organiserar våra lärmiljöer så de liknar ett klassrum. Har vi verkligen inte mer fantasi än så? ‘Think outside the box’ var inte så lätt visade sig! Nu har jag en ny utmaning!

Ett annat intressant infallsvinkel på inlärning jag inte kände till existerade i så pass utbyggd och specialiserad version berättade Umeås universitetslektor Martin Burman om. Det handlade om virtuella besök studenter kunde göra för att träna på kommunikation/ställa diagnoser med patienter/kunder. Hur kan man då använda virtuella rum i undervisningen av sfi? Tänk vad vi skulle kunna skapa! Följ med till apoteket, handla mat, boka tid hos X, utvecklingssamtal på ens barns förskola/skola och mycket mycket mer! Otroligt intresant! Tanken har kittlat sedan dess, få se hur långt vi kommer!

Vilken vinst detta skulle innebära  – att få träna virtuellt inför situationer i sin omedelbara närmiljö! Det är nog så svårt att fixa ett studiebesök på Apoteket för en grupp sfi-elever har vi upplevt (kanske pga privatiseringen?, Kanske pga att det fanns bara ett kontor i området vi bedrev undervisning och där personalen skulle räcka för 2-3 olika stadsdelar?)

 

Kanske har våra elever avatarer som dyker upp i den kreativa lärmiljön i framtiden? Vem vet?

Screen Shot 2014-03-21 at 11.24.13

Categories: Digitalt, Moodle, Undervisning, webinar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *